Gisteravond zat ik met mijn spelers in de Toksjoo op Zuid om iets te vertellen over de nieuwe voorstelling van Theatergroep Irene & Co: Schoon & Schijnheilig.

Het was een fijne avond waarop we uitgebreid de gelegenheid kregen om te laten zien wat wij als groep (naast theater maken natuurlijk) belangrijk vinden; samenwerken en plezier maken. Kort samengevat hebben we nieuwe vrienden gemaakt en dat is superfijn.

Dit jaar spelen we voor het eerst in Theater Zuidplein. Het is weliswaar de kleine zaal, maar ook die moet vol komen te zitten. Niet alleen is dat voor spelers leuker, maar ook voor de mensen in de zaal. Samen lachen om en soms ook nadenken over de wereld waarin we leven.

Ik ben dan ook echt superblij om te zien dat de kaartverkoop al aardig op gang komt. De eerste rijen zijn zelfs al bijna uitverkocht.

Maar waar ik nog blijer mee ben is de spelersgroep. Het is echt fantastisch om te zien hoe goed die mooie verzameling toch zo verschillende mensen samenwerkt en zich inzet om een mooie voorstelling neer te zetten.

Natuurlijk is een goede crew daarbij onmisbaar. Die waren er gisteravond niet bij, maar ze zijn al wel volop aan de slag om te zorgen dat het straks achter de schermen op rolletjes loopt.

Het verhaal van de voorstelling is gebaseerd op improvisaties met de spelers.

Schoon & Schijnheilig is een hartverwarmend verhaal over zien en gezien worden. Sjon is een sympathieke Rotterdammer die wijkagent wil worden. Hij en zijn vrouw Sjaan willen graag een gezinnetje stichten. Alles gaat goed, totdat Conchita in beeld verschijnt. Ondertussen gebeurt er ook van alles onder het Zuiderpark. Wat volgt is een doldwaas muzikaal avontuur dat ongetwijfeld een lach op uw gezicht tovert.

Spel: Emmy Masselink, Waikong Wong, Stef Arends, Towhid Rahman, Pamela Gomes, Maurice Visser, Roos Bosch, Julius Versluis, Lotte Vreugdenhil, Diana Blok, Melissa Arissen, Daniëlle Hoogendijk, Maria Comenencia, Alex Hoogendijk en Peter Nelemans, Juno Treffers e.a. |Regie & Tekst: Irene Siekman | Vormgeving: Deborah van de Beld |Grime: De Grimeshop |Piano-begeleiding: Job Vink| Lichtontwerp: Calvin van de Merwe | Productie ondersteuning: Paul Raterman | Ontwerp drukwerk: Ko de Bruin | PR ondersteuning: Christy de Witt

Klik hier voor de kaartverkoop (via Theater Zuidplein)

De Voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde, Deltaport Donatiefonds en Humanitas