Irene Siekman

SOCIAAL THEATERMAKER

Spoken Poetry

Podium voor podiumpoëzie, waar genres én mensen elkaar ontmoeten.

Op de zondagmiddag geniet je in huiskamersfeer van een mooie mix van dichters, poets, slammers en spoken word artiesten.

Dit organiseer ik samen met dichter Joz Knoop bij NIFFO in Rotterdam-Zuid.

Meer over Spoken Poetry: facebook.com/spokenpoetry

Poetry Slam Rotterdam

Een poetryslam (naar Engels to slam = smijten, slaan) of poëzieslag is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Enkele zogenaamde slamdichters, kortweg “slammers”, presenteren hun gedichten tijdens een poetryslam aan het publiek op een podium. – Wikipedia

Rotterdam had al een poosje geen voorronde (om te kwalificeren voor het NK) meer. Ik heb toen met verschillende andere partijen het initiatief genomen om er weer één te organiseren.

Meer op: poetryslamrotterdam.nl

 

Uitgeverij Bunker

Uitgeverij Bunker is een uitgever voor podiumpoëzie. Ik heb deze opgericht  omdat ik zag dat er behoefte was aan kwalitatieve, functionele bundels voor podiumdichters, om te verkopen bij optredens. Daarnaast biedt de uitgeverij een kwaliteitsstempel.

Meer informatie over Uitgeverij Bunker vind je hier: uitgeverijbunker.nl

Theatergroep Irene en Co
Foto: © Theo Huijgens

Foto: Theo Huijgens

Sinds 2010 werk ik met vaste groep amateurspelers. Ik werk inclusief: Iedereen mag meedoen. De spelers hebben in 2017 een eigen groep opgericht, met mij als vaste regisseur.

Meer informatie over de theatergroep vind je hier: irene-en-co.nl

Poëziebus
Foto: © Theo Huijgens

Foto: Theo Huijgens

In 2015 nam ik samen met Sven de Swerts het initiatief voor Poëziebus, een jaarlijkse tour voor podiumdichters door Nederland en België. Ik ben de hoofdorganisator van dit evenement en stuur een team van zeven personen aan.

Meer over Poëziebus vind je hier: poeziebus.nl